شهید مطهری مینویسد:
«تاریخ نشان میدهد که بیرحمانهترین جنگها، کشتارها، زجر و شکنجهها به وسیله خشکهمقدسان صورت گرفته است. بزرگترین نمکنشناسیها را اینها انجام میدهند، زیرا ”یحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یحْسِنُونَ صُنْعًا [میپندارند کار نیک انجام میدهند. (کهف: 104)] جنگهای صلیبی، جنگهای خوارج، حتی فاجعهٔ کربلا ساختهٔ دست این طبقه است.» (مطهری، 1379: 75)
«وای به حال جامعه مسلمین از آن وقت که گروهی خشکهمقدس یکدندهٔ جاهل بیخبر پا را به یک کفش کنند و به جان این و آن بیفتند. چه قدرتی میتواند در مقابل این مارهای افسونناپذیر ایستادگی کند؟ کدام روح قوی و نیرومند است که در مقابل این قیافههای زهد و تقوا تکان نخورد؟» (مطهری، 1385: 132 ــ 133)
«علی به عنوان یک افتخار بزرگ میفرماید: این من بودم که خطر بزرگی را که [اسلام] از ناحیه این خشکهمقدسان [خوارج] متوجه شده بود درک کردم؛ پیشانیهای پینهبستهٔ اینها و جامههای زاهدانه و زبانهای دائمالذکرشان نتوانست چشم بصیرت مرا کور کند؛ من بودم که دانستم اگر اینها پا بگیرند چنان اسلام را به جمود و تقشّر و تحجّر و ظاهرگرایی خواهند کشاند که دیگر کمر اسلام راست نمیشود.» (مطهری، 1353: 186)
یادداشتها:
ـ مطهری، مرتضی. (1379). پاسخهای استاد به نقدهایی بر کتاب مسئله حجاب. چاپ دهم. تهران: انتشارات صدرا.
ـ مطهری، مرتضی. (1385). جاذبه و دافعه علی (ع). چاپ پنجاهودوم. تهران: انتشارات صدرا.
ـ مطهری، مرتضی. (1353). سیری در نهجالبلاغه. چاپ ؟. تهران: انتشارات صدرا.
ـ یادداشت مرتبط:
درباره این سایت